петък, 20 февруари 2015 г.

Зеленчукова крем супа с овесени ядки


Обичам крем супи. Толкова са лесни и бързи за приготвяне.



Дали е използван само един вид зеленчук или няколко, вкуса винаги е страхотен. 

За тази крем супа използвах: 


4 средно големи картофа
3 средно големи моркова
250мл прясно мляко
2с.л. кокосово масло
30гр овесени ядки
черен пипер
куркума
сол

Нарязох морковите и картофите на едро и сложих да се сварят. Картофите бяха червени и нямат нужда от белене, от тях са червените петна в супата.

След като се свариха пасирах всичко в блендер и върнах в тенджерата. Ако имате пасатор тази стъпка се прави директно в тенджерата. Добавих подправките, млякото, овесените ядки и кокосовото масло (може да се замени със зехтин) и оставих на слаб огън за още 7-8 минутки. 




Сервирах топла с магданоз и намачкан чесън.
Следващият път бих добавила и крутони.



Заповядайте и в страничката ни във Facebook.
Благодарим ви от сърце!

Няма коментари:

Публикуване на коментар