вторник, 15 септември 2015 г.

Пица с брашно от лимец и тофу




Любима на всички, всеки път различна и винаги невероятно вкусна.
Чудесно, хрупкаво и ароматно изкушение.
Предлагаме ви още един вариант на здравословна, домашно приготвена пица без мая.

Основа:

3 ч.ч. брашно от лимец
1 ч.ч. кисело мляко
1 ч.л. сода бикарбонат
2 яйца

Смесих всички продукти до меко тесто и разстлах тънко в добре намазана със зехтин тава.
Количеството е за голяма пица или две по- малки.
Запекох леко тестото на 180°C.


За плънката използвах:

доматено пюре
зелена чушка
тиквичка
гъби
кисели краставички
черни маслини
сладка царевица
червен лук
тофу
кашкавал 
ронена чубрица

Свежи подправки от градината:

риган
босилек
магданоз



Намазах поизпечения блат с доматеното пюре и наредих отгоре всичко ситно нарязано, но без кашкавала и свежите подправки.
Количествата бяха на око.

Запекох отново за няколко минути на по- силна фурна, след което добавих кашкавала, ригана и босилека.
Използвах блокче Моцарела, което беше прекалено меко за да го стържа на ренде и вместо това го нарязах на малки кубчета. 

Готовата пица поръсих с нарязан на едро магданоз.

Резултата е вкусна и сочна пица с хрупкава коричка, която не става жилава когато изстине.









Заповядайте и в страничката ни във Facebook
Благодарим ви от сърце!

Няма коментари:

Публикуване на коментар