четвъртък, 9 юни 2016 г.

Как да си направим веган сметана




Напоследък къде умишлено, къде случайно попадам на веган рецепти и страшно се изкушавам да ги опитам всичките. 
Натурални съставки, здравословни резултати и смея да кажа невероятно вкусни. 

На тази супер лесна рецепта попаднах на няколко места, изглежда е доста популярна и мога само да съжалявам, че не сме я открили по- рано. 

Обикновено я представят като кокосов крем, но в момента в който го опитах за мен вкуса си е на 100% сметана или размекнат ванилов сладолед или... ох, най- добре да се опита. Уникален вкус! 

Убедена съм, че и дечицата ще се влюбят в този крем.

Съставки:



1 консерва неподсладено кокосово мляко
1 с.л. екстракт от ванилия
1- 2 с.л. сироп от клен или агаве ( може и мед )



Необходимо е преди приготвяне да се изстуди добре кокосовото мляко. Аз прибирам консервата в хладилника за няколко часа. Така на повърхността се събира кососовият крем, който ни е нужен.



С лъжичка обираме втвърденият кокос, течността оставяме и прибираме в хладилника за смути.



Добавяме кленов сироп и ванилия, разбъркваме няколко секунди с миксер и готово!
Приготвили сме си купичка ванилово- кокосова сметана.



Може да се хапва направо като кремче, да се сложи на плодова салата както направихме ние, да се използва за приготвяне на сладолед или да се украси плодова торта примерно. Кекс, десерти, палачинки... изобщо там където се ползва сметана може да се замести.

Издържа до няколко дни в хладилник, но със сигурност ще свърши много преди това, толкова е вкусен.
Не се препоръчва да се съхранява на топло за да не се втечни.

Заповядайте и в страничката ни във Facebook.
 Благодарим Ви от сърце!

Няма коментари:

Публикуване на коментар