понеделник, 9 март 2015 г.

Солени мъфини без брашно и без мазнина


Много лесни.
Много бързи за приготвяне.
Много ефектни.
Много вкусни!

Нужни са ни:

яйца
тиквичка
чесън
настърган кашкавал
подправки
сол

Количествата на всички съставки са по желание.

В купа разбиваме няколко яйца. Тиквичката нарязаваме на малки кубчета, чесъна на ситно или настърган и смесваме с яйцата. Добавяме сол, подправки и настъргания кашкавал и разбъркваме добре с вилица или бъркалка. Сместта да не бъде нито много гъста, нито много рядка. 

 В нашите мъфини има червен пипер и куркума малко повечко от нормалното за да се получи красив златисто оранжев цвят като се изпечат, а и изглеждат още по- апетитни и ефектни.
Слагаме също черен пипер, кимион, ронена чубрица и тук- таме магданоз. Забравих да го сложа към сместта преди да напълня формичките.

Изсипваме с лъжичка във формички за мъфини и печем 20тина минути в предварително загрята на 180 °C фурна.

Формичките ни са незалепващи и допълнителна мазнина не е нужна освен това жълтъка и кашкавала отпускат достатъчно. 
Правихме в силиконови формички и също няма нужда от мазнина.
Но ако се използват алуминиеви такива бих добавила лъжичка, две кокосово масло или зехтин към сместта и така ще се спести време за намазване на самата формичка.







А ето и един малък снежко, който маха за довиждане на отиващата си зима :) 




Заповядайте и в страничката ни във Facebook.
Благодарим ви от сърце!

Няма коментари:

Публикуване на коментар