Намерих перфектен заместител на чипса.
Освен, че е здравословен е ниско калоричен и супер вкусен, бърз за приготвяне, хрупкав.
За пръв път опитвам и определено ми допадна много.
Суров или на чипс кейла е много полезен.
Приготвих го по следният начин:
Измих листата, изцедих добре от водата и подсуших леко с кухненска хартия. Ако са мокри листата няма да станат хрупкави.
След това изрязах месестата част и накъсах на едри парчета. Като се запече се свива така, че не ги накъсвайте на много ситно. Сложих в тавичка.
Намазах ръцете си със зехтин и минах през листата да ги намажа леко. Може да се напръскат само, важното е да не станат прекалено мазни.
Поръсих с морска сол и пекох около 15 минути в предварително загрята на 170- 180 градуса фурна.
Към края пробвах дали са станали хрупкави и ги извадих.
Трява да останат зелени, ако покафенеят стават горчиви.
Така че е добре да се наглеждат преди да са минали 15те минути.
Опитайте, не е трудоемко.
Със сигурност ще има и втора доза!
Заповядайте и в страничката ни във Facebook.
Благодарим Ви от сърце!
Няма коментари:
Публикуване на коментар