четвъртък, 16 април 2015 г.

Чипс от кейл- листно зеле


Намерих перфектен заместител на чипса. 
Освен, че е здравословен е ниско калоричен и супер вкусен, бърз за приготвяне, хрупкав.

За пръв път опитвам и определено ми допадна много. 
Суров или на чипс кейла е много полезен.

Приготвих го по следният начин:


Измих листата, изцедих добре от водата и подсуших леко с кухненска хартия. Ако са мокри листата няма да станат хрупкави.

След това изрязах месестата част и накъсах на едри парчета. Като се запече се свива така, че не ги накъсвайте на много ситно. Сложих в тавичка.

Намазах ръцете си със зехтин и минах през листата да ги намажа леко. Може да се напръскат само, важното е да не станат прекалено мазни.

Поръсих с морска сол и пекох около 15 минути в предварително загрята на 170- 180 градуса фурна.

Към края пробвах дали са станали хрупкави и ги извадих. 

Трява да останат зелени, ако покафенеят стават горчиви. 

Така че е добре да се наглеждат преди да са минали 15те минути.

Опитайте, не е трудоемко.
Със сигурност ще има и втора доза!




Заповядайте и в страничката ни във Facebook.
 Благодарим Ви от сърце!

Няма коментари:

Публикуване на коментар