Приготвянето на кашкавал е също толкова лесно, колкото и приготвянето на извара вкъщи.
Всъщност за да си направим кашкавал първо трябва да си направим извара.
Първия етап от приготвянето е същият.
Слагаме няколко литра прясно мляко на котлона с лъжичка сол и точно когато започва да се надига пяната изсипваме едно пакетче лимонтозу и започваме да бъркаме за около 3- 4 минути.
След като се пресече хубаво млякото и стане на извара прехвърляме в тензухена торбичка и затискаме с тежест за няколко часа за да се изцеди добре.
След това оставяме в хладилник или навън за 2- 3 дни да хване коричка и нашият кашкавал е готов.
Аз избързах с махането на тежестта и не се изцеди както трябва, затова и стои на бучици, но пак се получи вкусен кашкавал.
Заповядайте и в страничката ни във Facebook.
Благодарим Ви от сърце
Няма коментари:
Публикуване на коментар