Често си приготвяме тези хапки и са ни любими.
Невероятно лесни и без никаква допълнителна мазнина.
Свели сме използването на мазнина при готвене до минимум.
За салати по лъжица зехтин, а за ястия с топлинна обработка и при десерти използваме рафинирано или нерафинирано кокосово масло.
В случая няма нужда от никаква мазнина, самото месо си пуска достатъчно.
Нужни са:
пилешки гърди
подправки
чесън
сол
Нарязваме месото на малки хапки. По- големите изискват повече топлина обработка и стават по- сухи. Слагаме в съд и поръсваме със сол и подправки по желание. Ние слагаме къри, червен и черен пипер, кимион, куркума, ронена чубрица, риган. Минаваме няколко скилидки чесън през преса за да си пуснат сока и смесваме добре всичко.
Оставяме половин- един час да поеме месото подправките и запичаме в незалепващ тиган от двете страни на слаб огън. Може да се използва и скара. Не се добавя мазнина!
Резултата е крехки и сочни пилешки хапки със златист цвят и много вкусни.
Бялото пилешко месо е богато на протеини и е в менюто на почти всички ниско калорийни режими.
Внимание с останалата част от пилето, мазнините и холестерола са в много по- високи стойности.
Заповядайте и в страничката ни във Facebook.
Благодарим ви от сърце!
Няма коментари:
Публикуване на коментар