Любимата вкусна пица, сочна и с много неща отгоре. Пир за сетивата и пир от калории.
Не е диетична със сигурност, но пък си я направихме като за нас си с пълнозърнесто брашно вместо бяло.
А е без мая и без месене за да стане по- бързичко.
За 8 години в Испания опитах и свикнах да ям риба тон добавена към почти всичко.
Не съм си и помисляла преди, че на някой ще му хрумне да си сложи риба в кроасана или пък на пицата.
Е, на някой наистина му е хрумнало и не само се приготвят кроасани, сандвичи, салати, пици, емпанади с риба тон ами и се продават навсякъде и са страхотно вкусни.
Така и тук в Америка реших да направя както съм яла по испански, пица с риба тон.
За основата използвах:
1 ч.ч. пълнозърнесто брашно
1/2 ч.ч. ленено брашно
1 яйце
1 ч.ч. кисело мляко
1 ч.л. сода бикарбонат
1 с.л. кокосово масло или зехтин
1 ч.л. сол
Преди да започна пуснах фурната да загрява на 180°C.
В голяма купа “угасих“ содата с киселото мляко, добавих яйцето и разбърках, след това брашната, солта и кокосовото масло и разбърках с вилица отново.
Получената смес прехвърлих в намазнена с кокосово масло тавичка и загладих с лъжица. Моята тавичка беше 26 см, но дойде малка и стана доста дебела основа.
След като се запече блата бухва почти двойно. Така, че записвам за следващия път или по- голяма тавичка или по- малко от сместта в същата.
На снимката е преди печене.
Пъхнах в загрятата вече на 180°C фурна и се заех с рязането на нещата за “втория етаж“ от пицата.
Които бяха:
3 печурки
1/4 зелена чушка
1/4 оранжева чушка
1/4 тиквичка (беленето по желание)
Освен това изцедих от водата:
шепа сладка царевица от консерва
консерва риба тон във вода (около 140гр)
Докато приготвя украсата и блата се беше позапекъл. Трябва му само леко да се стегне, не да се изпича изцяло.
Намазах блата с доматено пюре от консерва, и наредих всички нарязани съставки като предпоследна беше рибата (добре изстискана от водата) и последни гъбките.
Пъхнах в топлата все още на 180°C фурна за около 20 мин за да се позапечат и омекнат всички зеленчуци и рибата.
След което извадих и поръсих обилно с кашкавал (пакет 3 вида в случая) и ронена чубрица и върнах за още няколко минутки.
Получи се дебела, пухкава и сочна пица с хрупкави крайчета.
Притеснявах се, че е малка и няма да ни стигне, но засища много добре.
Заповядайте и в страничката ни във Facebook.
Благодарим ви от сърце!
Няма коментари:
Публикуване на коментар