неделя, 1 март 2015 г.

Пица с риба тон и без мая


Любимата вкусна пица, сочна и с много неща отгоре. Пир за сетивата и пир от калории.
Не е диетична със сигурност, но пък си я направихме като за нас си с пълнозърнесто брашно вместо бяло. 
А е без мая и без месене за да стане по- бързичко.



За 8 години в Испания опитах и свикнах да ям риба тон добавена към почти всичко. 
Не съм си и помисляла преди, че на някой ще му хрумне да си сложи риба в кроасана или пък на пицата.

Е, на някой наистина му е хрумнало и не само се приготвят кроасани, сандвичи, салати, пици, емпанади с риба тон ами и се продават навсякъде и са страхотно вкусни. 

Така и тук в Америка реших да направя както съм яла по испански, пица с риба тон. 

За основата използвах:

1 ч.ч. пълнозърнесто брашно
1/2 ч.ч. ленено брашно
1 яйце
1 ч.л. сода бикарбонат
1 с.л. кокосово масло или зехтин
1 ч.л. сол

Преди да започна пуснах фурната да загрява на 180°C.
В голяма купа “угасих“ содата с киселото мляко, добавих яйцето и разбърках, след това брашната, солта и кокосовото масло и разбърках с вилица отново. 



Получената смес прехвърлих в намазнена с кокосово масло тавичка и загладих с лъжица. Моята тавичка беше 26 см, но дойде малка и стана доста дебела основа. 
След като се запече блата бухва почти двойно. Така, че записвам за следващия път или по- голяма тавичка или по- малко от сместта в същата.
На снимката е преди печене.


Пъхнах в загрятата вече на 180°C фурна и се заех с рязането на нещата за “втория етаж“ от пицата.

Които бяха:

3 печурки
1/4 зелена чушка
1/4 оранжева чушка
1/4 тиквичка (беленето по желание)

Освен това изцедих от водата:

 шепа сладка царевица от консерва
консерва риба тон във вода (около 140гр)



Докато приготвя украсата и блата се беше позапекъл. Трябва му само леко да се стегне, не да се изпича изцяло. 

Намазах блата с доматено пюре от консерва, и наредих всички нарязани съставки като предпоследна беше рибата (добре изстискана от водата) и последни гъбките.

Пъхнах в топлата все още на 180°C фурна за около 20 мин за да се позапечат и омекнат всички зеленчуци и рибата.



След което извадих и поръсих обилно с кашкавал (пакет 3 вида в случая) и ронена чубрица и върнах за още няколко минутки. 

Получи се дебела, пухкава и сочна пица с хрупкави крайчета. 
Притеснявах се, че е малка и няма да ни стигне, но засища много добре.


Заповядайте и в страничката ни във Facebook.
Благодарим ви от сърце!

Няма коментари:

Публикуване на коментар