сряда, 4 януари 2017 г.

Как да си направим сладко от червени боровинки



Това сладко или сос от червени боровинки се приготвя изключително бързо и лесно.
Чудесно е за палачинки, намазано на филийка пълнозърнест хляб, пълнеж за мъфини.
Освен това е чудесно допълнение към печено пилешко и пуешко месо.

Съставки:


250 гр. червени боровинки
Сока от 2- 3 портокала
1 ч.ч. кафява захар
(може да се замени с кленов сироп или сироп от агаве)
1/2 к.л. джинджифил (сух или прясно настърган)

Слагаме всички съставки в тенджера и след като сместта заври намаляме котлона. 
На много бавен огън варим докато се сгъсти (около 15- 20 мин. ) като разбъркваме от време на време. 

Готовото сладко издържа в хладилник около месец, може и повече, но не дочакахме да разберем колко. 


Заповядайте и в страничката ни във Facebook.
 Благодарим Ви от сърце!


1 коментар:

  1. Здравейте, Мария и Светослав,

    Радвам се, че открих блога ви, в който намирам страшно вкусни и интересни идеи. :) Опитвам да намеря ваш контакт, за да ви попитам нещичко, но не откривам никъде ваш мейл. Ще съм благодарна да се свържете с мен ето тук: mousseofcoloursanddreams@gmail.com

    Поздрави,
    Гергана Лазарова

    ОтговорИзтриване