Това сладко или сос от червени боровинки се приготвя изключително бързо и лесно.
Чудесно е за палачинки, намазано на филийка пълнозърнест хляб, пълнеж за мъфини.
Освен това е чудесно допълнение към печено пилешко и пуешко месо.
Съставки:
250 гр. червени боровинки
Сока от 2- 3 портокала
1 ч.ч. кафява захар
(може да се замени с кленов сироп или сироп от агаве)
1/2 к.л. джинджифил (сух или прясно настърган)
Слагаме всички съставки в тенджера и след като сместта заври намаляме котлона.
На много бавен огън варим докато се сгъсти (около 15- 20 мин. ) като разбъркваме от време на време.
Готовото сладко издържа в хладилник около месец, може и повече, но не дочакахме да разберем колко.
Заповядайте и в страничката ни във Facebook.
Благодарим Ви от сърце!
Здравейте, Мария и Светослав,
ОтговорИзтриванеРадвам се, че открих блога ви, в който намирам страшно вкусни и интересни идеи. :) Опитвам да намеря ваш контакт, за да ви попитам нещичко, но не откривам никъде ваш мейл. Ще съм благодарна да се свържете с мен ето тук: mousseofcoloursanddreams@gmail.com
Поздрави,
Гергана Лазарова