понеделник, 19 декември 2016 г.

Зимна салата/ гарнитура с тиква





Празниците винаги са повод да експериментираме с нови рецепти, да добавим нови вкусове на трапезата, да изненадаме себе си и гостите.

Нещо ново и различно беше за нас тази салата/ гарнитура с тиква, която ни изненада с чудесен вкус въпреки, че бяхме скептично настроени към комбинацията от зеленчуци.

Първият път като я приготвихме доволно си хапнахме само нея, а следващите пъти я използвахме като гарнитура. 

Съставки:

1 средно голяма тиква цигулка
500-600 гр. брюкселско зеле
2 средно големи червени чушки
сол
черен пипер
риган
зехтин

Добавихме и дресинг от гуакамоле, но може и без него.

Нарязваме чушката на средно големи парчета, брюкселското зеле на половинки и обелената тиква на кубчета. 



Овкусяваме с малко сол, черен пипер, сух риган и 2- 3 с. л. зехтин. Разбъркваме добре и прехвърляме в широка тава. Печем в предварително загрята фурна на 200 градуса около 40 мин. 

При по- голямо количество може да отнеме повече време печенето, проверяваме с вилица тиквата да не е твърда. 


Изпечените зеленчуци може да положим върху легло от суров спанак и да добавим дресинг от гуакамоле. 



Рецептата видяхме от тук.


Заповядайте и в страничката ни във Facebook.
 Благодарим Ви от сърце!

Няма коментари:

Публикуване на коментар