Празниците винаги са повод да експериментираме с нови рецепти, да добавим нови вкусове на трапезата, да изненадаме себе си и гостите.
Нещо ново и различно беше за нас тази салата/ гарнитура с тиква, която ни изненада с чудесен вкус въпреки, че бяхме скептично настроени към комбинацията от зеленчуци.
Първият път като я приготвихме доволно си хапнахме само нея, а следващите пъти я използвахме като гарнитура.
Съставки:
1 средно голяма тиква цигулка
500-600 гр. брюкселско зеле
2 средно големи червени чушки
сол
черен пипер
риган
зехтин
Добавихме и дресинг от гуакамоле, но може и без него.
Нарязваме чушката на средно големи парчета, брюкселското зеле на половинки и обелената тиква на кубчета.
Овкусяваме с малко сол, черен пипер, сух риган и 2- 3 с. л. зехтин. Разбъркваме добре и прехвърляме в широка тава. Печем в предварително загрята фурна на 200 градуса около 40 мин.
При по- голямо количество може да отнеме повече време печенето, проверяваме с вилица тиквата да не е твърда.
Изпечените зеленчуци може да положим върху легло от суров спанак и да добавим дресинг от гуакамоле.
Рецептата видяхме от тук.
Заповядайте и в страничката ни във Facebook.
Благодарим Ви от сърце!
Няма коментари:
Публикуване на коментар