Още една лесна и бърза рецепта, която да включите в здравословното си меню.
Вкусно и полезно ястие, което може да се консумира топло или студено.
Ние го предпочитаме все пак топличко.
Освен това е чудесна гарнитура.
Една информативна статия за всички, които не са запознати с манголда и/ или искат да научат за полезните му качества може да намерите ето тук.
Съставки:
картофи
манголд
чесън
кокосово масло или зехтин
сол
черен пипер
Количеството на картофите и манголда са по желание.
Измиваме и обелваме картофите, нарязваме на кубчета като за картофена салата, слагаме да се варят.
Измиваме добре манголда и отделяме зелената част от дръжките, нарязваме на едро.
Дръжките обелваме от най- външния слой влакна, не е нужно да са идеално обелени.
Нарязваме на едро.
Когато картофите са полусварени добавяме манголда и варим до омекване.
Изцеждаме добре в гевгир.
През това време нарязваме на ситно или минаваме през преса няколко скилидки чесън.
В тиган загряваме малко кокосово масло или зехтин и запържваме чесъна до златисто.
Изцедената салата се овкусява с малко сол, черен пипер и запърженият чесън заедно с мазнината.
По желание може да се добави още малко кокосово масло или зехтин.
Заповядайте и в страничката ни във Facebook.
Благодарим Ви от сърце!
Няма коментари:
Публикуване на коментар