вторник, 17 май 2016 г.

Картофена салата с манголд





Още една лесна и бърза рецепта, която да включите в здравословното си меню.
Вкусно и полезно ястие, което може да се консумира топло или студено.
Ние го предпочитаме все пак топличко. 
Освен това е чудесна гарнитура.

 Една информативна статия за всички, които не са запознати с манголда и/ или искат да научат за полезните му качества може да намерите ето тук.

Съставки:


картофи
манголд
чесън
кокосово масло или зехтин
сол
черен пипер

Количеството на картофите и манголда са по желание.
Измиваме и обелваме картофите, нарязваме на кубчета като за картофена салата, слагаме да се варят. 
Измиваме добре манголда и отделяме зелената част от дръжките, нарязваме на едро.
Дръжките обелваме от най- външния слой влакна, не е нужно да са идеално обелени.
Нарязваме на едро.
Когато картофите са полусварени добавяме манголда и варим до омекване.
Изцеждаме добре в гевгир.

През това време нарязваме на ситно или минаваме през преса няколко скилидки чесън.
В тиган загряваме малко кокосово масло или зехтин и запържваме чесъна до златисто.

Изцедената салата се овкусява с малко сол, черен пипер и запърженият чесън заедно с мазнината. 
По желание може да се добави още малко кокосово масло или зехтин.



Заповядайте и в страничката ни във Facebook
Благодарим Ви от сърце!

Няма коментари:

Публикуване на коментар